mandag 30. mai 2011

Zelig

Idag så vi filmen Zelig på skolen. Min klassevenninne Vibeke og jeg startet å skrive en filmanmeldelse, men ble langt ifra ferdige med den. Vi fikk bare skrevet innledningen, i tillegg til at vi diskuterte hva som gjorde filmen bra, og filmens svake sider. Men dette rakk vi altså ikke å skrive inn i filmanmeldelsen.

Filmen Zelig fra 1983 er laget i regi av Woody Allen. Filmen er an av hans morsomste og mest fantasifulle filmer, og regnes som en av de best gjennomførte kvasidokumentarene i verden. I hovedrollen finner vi regissøren selv, som gjør en fantastisk jobb som den menneskelige kameleonen Leonard Zelig. 
Zelig lever som en vanlig mann på 1920-tallet, helt frem til menneskene i samfunnet rundt han observerer hans skiftende utseende, personlighet og ferdigheter. Han blir lagt inn på Manhattan Hospital, og blir observert og undersøkt av leger og psykologer, der Dr. Eudora Fletcher, spilt av Mia Farrow, engasjerer seg spesielt for denne pasienten. Etter diverse hypnoser og undersøkelser klarer Eudora å få frem Zeligs sanne personlighet, og de utvikler et nært forhold, men Zeligs ustabile fortid fører til komplikasjoner. Zelig blir igjen usikker på seg selv, og hans personlighet endrer seg nok en gang, og han søker tilhørighet i den nazistiske bevegelsen i Tyskland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar